Tienda Climatime - Información al : Fijo 977-85-19-76 Móvil 652-421-519
Buscar Tu cesta   Continúe las compras

Wood's DS15F


Mas Información
440,00 €
En Stock
Añadir a la cesta
Wood's DS15F

Wood's DS15F


Sveriges mest sålda

krypgrundsavfuktare!


Tack vare sin höga luftgenomströmning är Wood’s DS15F en optimal krypgrundsavfuktare. DS15F är mycket lätt att installera och använda och klarar av att cirkulera luften och torka ut hela krypgrunden, även där det är mycket lågt i tak.

DS15F är Sveriges mest sålda krypgrundsavfuktare och är det enklaste, billigaste och mest effektiva sättet att bli av med fuktproblem i krypgrunden. 


Förutom krypgrunder

DS15F även bra i källare, sommarstugor, garage, vindsutrymmen och andra utrymmen upp till 100 m2

Wood’s DS15F har en steglös hygrostat och stänger automatiskt av sig när önskad luftfuktighet är uppnådd. När luftfuktigheten stiger startar avfuktaren automatiskt igen. Det ger dig ett effektivt, energisnålt och säkert skydd mot fukt- och mögelproblem.


I krypgrunden

Wood’s DS15F passar i öppna krypgrunder där temperaturen inte understiger +5°C. Dess höga kapacitet och kraftfulla luftgenomströmning gör DS15F till ett tryggt och pålitligt skydd mot fuktproblem i din krypgrund.

Tänk på detta när du ska använda DS15F i krypgrunden:

  • Anslut en vattenslang istället för att använda vattentanken. På så sätt slipper du kräla in i krypgrunden för att tömma vattentanken.
  • Led vattenslangen ner i marken genom att göra en "stenkista”. Lär dig hur här.
  • Använd en hygrometer för att ställa in avfuktaren och för att hålla koll på fuktighetsnivån i krypgrunden uppifrån huset. Vi rekommenderar krypgrundshygrometern SS-7002.
  • Stäng alla ventiler i krypgrunden. Öppna ventiler innebär att ny fuktig luft strömmar in i krypgrunden vilket gör att avfuktaren får arbeta onödigt mycket.
  • I många fall är det bra att täcka marken med åldersbeständig plast för att minimera fukttillströmningen i krypgrunden.
  • Håll den relativa fuktigheten i krypgrunden mellan 50-60%, då undviker du fukt- och mögelproblem!
  • Stäng av avfuktaren om temperaturen sjunker under +5°C. Vid låga temperaturer bär luften inte så mycket fukt och genom att stänga av avfuktaren undviker du att den isar igen.

Vattentank och direkt avledning.

water DS_2

Den stora behållaren på 10,4 liter gör att du inte behöver tömma den så ofta. Om behållaren blir full stänger maskinen av sig automatiskt. Som alla Wood’s avfuktare har DS15F även en slanganslutning för direkt vattenavledning. Detta är speciellt en fördel i krypgrunder eftersom du slipper krypa in i grunden för att tömma vattenbehållaren. Anslut bara en vattenslang och dra den genom byggplasten, ner i marken.

6 års garanti

Alla DS, ED och TDR modeller leveras med ett unikt antimögelfilter. Filtret fångar upp skadliga mögelsporer, damm och andra partiklar som kan frigöras till exempel då du torkar tvätt. Dessutom skyddar filtret avfuktaren från damm och det är därför som Wood’s nu kan lämna förlängd totalgaranti upp till 6 år på din avfuktare! Det enda du behöver göra är att registrera din avfuktare samt byta ut luftfiltret en gång per år. Vill du inte ta del av den förlängda garantin har du ändå 2 års garanti på din avfuktare.

ISO9001

Wood’s DS, ED & TDR-modeller tillverkas i vår fabrik i Kanada enligt ISO9001, vilket garanterar högsta kvalitet och prestanda. Med Wood’s avfuktare kan du känna dig trygg att du har köpt en produkt som kommer att hålla och fungera felfritt under många år.

Specifikationer

Max. arbetsområde 100 m²
Rek. arbetsområde 10-50 m²
Luftgenomströmning Steg 1 256 m³/h
Luftgenomströmning Steg 2 520 m³/h
Avfuktning vid 20ºC & 70% RF 6,7 liter / dygn
Avfuktning vid 35ºC & 80% RF 12 liter / dygn
Effekt vid 20ºC & 70% RF 180 W (ca 4,3 kWh per dygn)
Maxeffekt vid 35ºC & 80% RF 240 W (ca 5,76 kWh per dygn)
Arbetsintervall temperatur +5 till +35ºC
Tankvolym 10,4 liter
Fläktsteg 2
Mått LxBxH 343x406x527 mm
Vikt 22 kg
Ljudnivå ca 38-58 dB
Kylmedia, freonfritt R134A
Skyddsklass IP21 (X1)
EAN 650737086435

Övriga egenskaper Automatisk avfrostning

Hygrostatstyrd (arbetar bara vid behov)

Omstart efter strömavbrott

Automatisk avstängning vid full vattentank

Slanganslutning för direkt vattenavledning

SMF-filter

Upp till 6 års garanti