652421519 977 85 19 76 info@climatime.com
Wood's TDR36FS

Wood's TDR36FS


Ett kraftpaket för uppdelade och kalla krypgrunder och källare.


Wood’s TDR36FS är utvecklad för kalla och uppdelade krypgrunder och är det bästa valet då vill säkerställa jämn avfuktning i hela utrymmet. TDR36FS har en kraftfull luftgenomströmning och mycket hög kapacitet. Det gör den lämplig för stora krypgrunder, men också för källare och torkrum.


Wood’s TDR36FS är ett kraftpaket som ser till att din krypgrund hålls torr, året runt! Wood’s TDR36FS är utvecklad för uppdelade krypgrunder och källare, men fungerar lika bra i tvättstugan, sommarstugan eller andra utrymmen upp till 160m2.

Denna kraftfulla och lättanvända avfuktaren har en digital fuktsensor, slanganslutning och en termostatstyrning som gör den lämplig för kalla utrymmen.

Funktion vid låga temperaturer


Wood’s TDR36FS är termostatstyrd, vilket innebär att den automatiskt stänger av sig när rumstemperaturen sjunker under +5°C. I och med att TDR36FS stannar vid låga temperaturer, då fuktighetsnivån i luften normalt är väldigt liten, undviker man att avfuktaren isar igen och drar onödig ström utan effekt. När temperaturen stiger, och förblir över +5°C i mer än 8 minuter startar avfuktaren automatiskt igen.

Termostatstyrningen gör TDR36FS optimal för kalla krypgrunder och källare, och för sommarstugor eller andra utrymmen du inte vistas i dagligen eftersom du slipper stänga av den under årets kalla månader!

Fjärrpanel

Remote_TDR

Wood’s TDR36FS har fuktighetssensorn placerad i en lös fjärrpanel. Genom att placera avfuktaren i en del av utrymmet, och fjärrpanelen i den andra garanterar du jämn avfuktning i hela utrymmet.  I och med att den har en löstagbar display med inbyggd fuktighetssensor så kan dessa placeras på var sin sida av det utrymme som ska avfuktas. Signaler  mellan avfuktaren och displayen kan gå genom väggar, och du kan därför placera avfuktare och display i olika rum.

Den digitala fjärrpanelen gör också TDR36FS väldigt lätt att ställa in och använda. Alla inställningar görs på fjärrpanelen som visar både rummets temperatur och fuktighetsnivå och inställd fuktighetsnivå. Fjärrpanelen drivs av två st AAA-batterier. Skulle batterierna ta slut fortsätter avfuktaren att arbeta enligt senast inställda värden.

I krypgrunden

Wood’s TDR36FS passar i såväl öppna som uppdelade krypgrunder, även där temperaturen kan sjunka under +5°C. Det ger dig ett allsidigt och tryggt skydd mot fuktproblem.


Tänk på detta när du ska använda TDR36FS i krypgrunden:

  • Anslut en vattenslang istället för att använda vattentanken. På så sätt slipper du kräla in i krypgrunden för att tömma vattentanken.
  • Led vattenslangen ner i marken genom att göra en "stenkista”. Lär dig hur här.
  • Placera fjärrpanelen på motsatt sida från avfuktaren, eller i en annan kammare.
  • Ställ in önskad luftfuktighet och fläkthastighet på fjärrpanelen.
  • Stäng alla ventiler i krypgrunden. Öppna ventiler innebär att ny fuktig luft strömmar in i krypgrunden vilket gör att avfuktaren får arbeta onödigt mycket.
  • I många fall är det bra att täcka marken med åldersbeständig plast för att minimera fukttillströmningen i krypgrunden.
  • Håll den relativa fuktigheten i krypgrunden mellan 50-60%, då undviker du fukt- och mögelproblem!

Vattentank och direkt avledning.

water DS_2

Den stora behållaren på 10,4 liter gör att du inte behöver tömma den så ofta. Om behållaren blir full stänger maskinen av sig automatiskt. Som alla Wood’s avfuktare har TDR36FS även en slanganslutning för direkt vattenavledning. Detta är speciellt en fördel i krypgrunder eftersom du slipper krypa in i grunden för att tömma vattenbehållaren. Anslut bara en vattenslang och dra den genom byggplasten, ner i marken.

6 års garanti

Alla DS, ED och TDR modeller leveras med ett unikt antimögelfilter. Filtret fångar upp skadliga mögelsporer, damm och andra partiklar som kan frigöras till exempel då du torkar tvätt. Dessutom skyddar filtret avfuktaren från damm och det är därför som Wood’s nu kan lämna förlängd totalgaranti upp till 6 år på din avfuktare! Det enda du behöver göra är att registrera din avfuktare samt byta ut luftfiltret en gång per år. Vill du inte ta del av den förlängda garantin har du ändå 2 års garanti på din avfuktare.

ISO9001

Wood’s DS, ED & TDR-modeller tillverkas i vår fabrik i Kanada enligt ISO9001, vilket garanterar högsta kvalitet och prestanda. Med Wood’s avfuktare kan du känna dig trygg att du har köpt en produkt som kommer att hålla och fungera felfritt under många år.

 

Specifikationer

Max. arbetsområde 160 m²
Rek. arbetsområde 7-125 m²
Luftgenomströmning Steg 1 197 m³/h
Luftgenomströmning Steg 2 347 m³/h
Avfuktning vid 20ºC & 70% RF 15 liter / dygn
Avfuktning vid 35ºC & 80% RF 28 liter / dygn
Effekt vid 20ºC & 70% RF 290 W (ca 6,9 kWh per dygn)
Effekt vid 35ºC & 80% RF 510 W (ca 12 kWh per dygn)
Tankvolym 10,4 liter
Fläktsteg 2
Mått LxBxH 343x406x527 mm
Vikt 23,5 kg
Ljudnivå ca 38-58 dB
Kylmedia, freonfritt R134A
Skyddsklass IPX1
EAN 0650737129569

Övriga egenskaper Automatisk avfrostning

Digital hygrostat (arbetar bara vid behov)

Automatisk avstängning vid full vattentank

Automatiskt AV/PÅ vid +5°C

Digital fjärrpanel

Omstart efter strömavbrott

Slanganslutning för direkt vattenavledning

SMF-filter

Upp till 6 års garanti